• Opening van onze expositie gezellig en een groot succes!

  4 oktober 2009

  Tijdens de opening van onze expositie in De Brugspin in Ter Aar op zaterdag 3 oktober waren bijna 60 mensen aanwezig. Het gezelschap bestond uit familie, vrienden en kennissen. Er waren ook mensen uit De Hoef en van Atelier de Kromme Mijdrecht. Er zijn direct al werken verkocht, van ieder minimaal twee!

  Ieder van ons heeft een eigen stijl, maar onderling is er grote waardering voor elkaars werk. Joska’s werk bestaat uit een variëteit aan etsen, litho’s en miniatuurbeeldjes. Ze maken deel uit van een project over vervallen schuurtjes in de omgeving en vormen het meest abstracte werk van de expositie. Meikie laat grote kleurrijke schilderijen zien op doeken en panelen van 120 x 80 cm. Ze werkt in hoog tempo in een intuïtieve stijl met zowel dekkende als transparante lagen. Ik zelf daarentegen werk op kleiner formaat en vooral in dekkende lagen. Overeenkomst is het rijke kleurgebruik. 

  Lees meer >> | 953 keer bekeken

 • De verkoop loopt goed

  8 juni 2009

   Afgelopen maanden heb ik vrij veel werken verkocht. Al eerder schreef ik over de verkoop van twee werken uit de serie Koeien en één uit de serie Vrijheid. Vervolgens meldde zich een koper voor de houten koeienkop, die ook de bijbehorende foto en het schilderij van deze foto wil kopen. 

  Onlangs kwam daar nog een opdracht bij: het schilderen van het werk Genieten op formaat 150 x 100 cm. 

  Afgelopen weekend is er op de jaarlijkse veiling van de lokale sportclub weer een bon van mij verkocht. Voor de koper ervan maak ik een schilderij van 50 x 40 cm. De opbrengst is voor de sportclub, die er onder andere de velden van onderhoudt. 

  Lees meer >> | 1052 keer bekeken

 • Workshops Koeien schilderen

  8 juni 2009

  Afgelopen zaterdag heb ik op boerderij De Lindenhorst in De Hoef  twee workshops Koeien schilderen gegeven.  Boer Dick zette daarvoor een stukje weiland af met schrikdraad en bevrijdde 7 koeien uit de stal. In totaal 18 vrouwen hebben deelgenomen en met veel plezier de levende modellen staan schilderen. Het leverde leuke en mooie resultaten op, zoals uit de bijgaande foto's blijkt. 

  Lees meer >> | 3262 keer bekeken

 • Drie werken verkocht

  31 maart 2009

  De afgelopen paar maanden heb ik drie werken verkocht. Twee koeien (blauw-groene koe en groene koe) en een van de werken uit de serie vrijheid: duet tussen danseres en vissen no. 4.

  De groene koe is het eerste schilderij dat ik via internet heb verkocht zonder dat de koper het van tevoren heeft gezien. Heb het verkocht via Sillekunst.

  Lees meer >> | 1080 keer bekeken

 • Schilderles en workshops

  4 maart 2009

  Deze week start ik met het voorjaarsblok op de vrijdagmiddag bij het Atelier de Kromme Mijdrecht. Twee uur per keer lesgeven aan een groep oude bekenden van de afgelopen jaren. We gaan door waar we 2 jaar geleden zijn gestart: abstractie in het landschap.

  Zaterdag 6 juni geef ik twee workshops Koeien schilderen tijdens de Open Dag voor Biologische boerderijen (zie de informatiepagina's). Ik heb nu al twee groepen van vier mensen. Leuk is dat er een paar mensen bijzitten die twee jaar geleden ook meededen.

  Lees meer >> | 1049 keer bekeken

 • Nieuwe signering

  3 januari 2009

  Vanaf het nieuwe jaar ga ik mijn werk anders signeren. Tot nog toe gebruikte ik een hoofdletter O met daarin een hoofdletter N en aan het schuine streepje van de N een schuin streepje dat samen de v moest verbeelden. Ik was er al jaren niet echt tevreden mee, maar zag nog geen goed alternatief. Ik signeer mijn werk voortaan met mijn voornaam en jaartal.  

  Lees meer >> | 995 keer bekeken

 • De weidsheid van de polder

  28 oktober 2008

   

  Ben bij de start van het nieuwe seizoen een nieuw project begonnen. Onderwerp is de weidsheid van de polder. Ontdekte al snel dat in ons land weidsheid vooral begrensde weidsheid betekent. Overal zie je wel een rij bomen, de "skyline" van een dorpje of een weg.

  Wat voor het gevoel van weidsheid veel uitmaakt is waar je de horizon plaatst op je doek, dat is leuk experimenteren! Maar of en hoe de perspectieflijnen lopen maakt natuurlijk veel uit: waar lopen ze heen? Waar ligt het verdwijnpunt?  En tot slot de grootte van de voorwerpen op de verschillende plaatsen van het doek en of ze voor en achter elkaar geplaatst zijn.  

  Lees meer >> | 1510 keer bekeken

 • Pimp een bunker

  8 september 2008

  Prijsvraag gewonnen!

  Heb zojuist te horen gekregen dat ik de folder wedstrijd Pimp een bunker gewonnen heb. De prijs is een wandeling van 2,5 uur en een maaltijd voor zes personen in een bunker!

  Het idee dat ik had ingezonden heb ik in de rubriek exposities gezet. Het was eigenlijk al een heel oud idee dat ik eind jaren '70 kreeg toen een studiegenoot weer eens klaagde over het "saaie grijze gebouw" van de Vrije Universiteit aan de Boelenlaan. Gekscherend zei ik toen: ja als ze het gebouw nu eens knalgroen zouden schilderen met een roze strik er omheen, dan zouden we allemaal met veel meer plezier naar college gaan. Dat idee kwam weer bij me op bij het lezen van de prijsvraag over de bunkers. Zo zie je maar....

  Lees meer >> | 1555 keer bekeken

 • Schilderworkshop Dag van het Veen

  27 augustus 2008

  Op zaterdag 23 augustus 2008 was er op het recreatieterrein aan de Bosdijk, tussen Vinkeveen en Breukelen de Dag van het Veen. Veel tenten en kraampjes waarin organisaties zich presenteerden. Onder de vele kunstenaars waren Meikie en ik ook aanwezig. We hadden onze eigen tent, waarin we naast een expositie van een aantal werken, ook een schilderworkshop organiseerden. Mensen van jong tot oud konden binnenlopen, aanschuiven aan tafel en een schilderijtje maken. Vanuit de fantasie of naar een voorbeeld.

  Er deden vooral heel kinderen mee, zo tussen de 40 en 50, en een stuk of 5 volwassenen die hun schroom wisten te overwinnen. Er werd met veel plezier en concentratie geschilderd en er ontstonden daardoor prachtige kunstwerken. Het was enorm bevredigend om de deelnemers te begeleiden en een aantal daarvan ook te laten ontdekken dat ze echt wel konden schilderen!

  Lees meer >> | 1213 keer bekeken

 • Nieuw werk

  3 mei 2008

  Heb zojuist een nieuw werk op mijn website geplaatst. Het is een landschap van een Schokker zeilschip dat drooggevallen is op het wad voor Schiermonniksoog. Het is een werk dat ik in opdracht heb gemaakt voor de eigenaar van het schip, die vorige maand 40 werd. Hoop dat hij er blij mee is.

  Lees meer >> | 1164 keer bekeken

 • Meer blogs >>